top of page

Politik

Læserbrev fra SF

af: Johanne Gottenborg
Politisk ordfører, SF

 

Til den netop overståede Speeddating med interesseorganisationer udtalte Simon Andersen - politiker for Liberal Alliance: ”Vi går ind for gratis tandlæger! ”, i forbindelse med et møde med interesseorganisationen Ældre Sagen.

Medmindre der er noget jeg har misforstået i høj grad, passer det ikke rigtig sammen med Liberal Alliances skattepolitik. Liberal Alliance ønsker gerne topskatten afskaffet og vil gerne sænke indkomstskatten til max. 40%. I mine øjne, vil det bliver rigtig svært at efterleve begge dele, derfor vil jeg vove at påstå, at Simon Andersen måske ikke har udtrykt sit eget partis holdning, over for en interesseorganisation. 

Det spørgsmål der nu står tilbage for mig er så: ”Kommer partiets holdning i anden række, når det handler om vælgere? ”
I SF er det selvfølgelig også vigtigt for os at tiltrække vælgere. Det skal der jo til for at vi kan få gennemført vores politik, men at sige noget der er i direkte modstrid med Partiets holdning, det kunne vi aldrig finde på! 

Som politiker i SF mener jeg ikke, at man bare kan slynge noget ud for at vinde vælgernes stemmer. Partiets holdning kommer altid i første række.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Debatmøde

af: Joachim Hedegaard

d. 17/2 2015

 

I dag har der været fokus på indvandring.

Der har været meget forskellige meninger. Den røde og blå blok havde vidt forskellige meninger, og alle i den røde blok holdt sammen samt alle i den blå blok holdt sammen. De røde ville gerne have størrere asylcentre og bedre forhold for dem, mens de blå vil prøve at hjælpe dem i nærområderne tæt på der hvor flygtningene kommer fra. Det er meget Enhedslisten og Venstre som fører ordet, dog er Venstre meget realistiske med deres bud, mens Enhedslisten kommer med meget urealistiske økonomiske bud. Debatmødet for i dag var meget spændende og interessant og der var nogle gode holdninger.

 

Præsentationsmødet

af: Siw Riddersholm

d. 16/2 2015

 

Folkeslaget var samlet i Dragen mandag formiddag, da alle partier var mødt op for at udtrykke deres mærkesager, og hvad deres parti gik ind for.

Inde i dragen kunne man mærke, hvordan alle partierne gerne ville give et godt indtryk på vælgerne, for der er kun under en uge til valg. Derfor har nogle partier oprettet en Facebook-gruppe og Instagram-profil, så de kan holde sig opdateret på de sociale medier, så alle har mulighed for at følge med.

Mange af de fine ting som blev fremlagt, handlede meget om grøn energi, skat, indvandrere og Danmarks fremtid, men også meget om Danmarks unge.

Nu er demokratispillet sat i gang.

 

Alle er samlet. Foto: Jonas Borch 

Et lærested - ikke et værested

af: Asbjørn Kofoed

Venstre

Hvis danske skoleelever fremover stadig skal have den lyst og iver efter indlæring må den nuværende heldagsskole ændres til en helhedsskole. Ideen bag heldagsskolen tror venstre ikke på, især hvis vi skal kunne klare os internationalt. Regeringen synes vi skal have længere skoledage, men vi i venstre mener ikke at det skal være en heldags men helheds, vi stemte får i den mening at mange af tiltagene går vi ind for men det er ikke nok.

Vi mener, at folkeskolen skal være et lærested og ikke et værested. Derfor støtter Venstre ikke regeringen i en heldagsskole med 37 timers ophold på skolen hver uge. Det er for lang tid, og det vil gå ud over det frivillige foreningsliv og lysten til indlæring.

Vi mener at en uge på 35 timer vil være passende, og eleverne vil stadig få tid til deres fritidsinteresser.

Derimod ser vi gode muligheder i en skole, der skaber helhed og sammenhæng i elevernes hverdag, og hvor al aktivitet har det overordnede mål, at eleven udfordres og bliver stærkere fagligt, socialt og personligt. Derfor går Venstre ind i en diskussion om en folkeskolereform med kravet om en helhedsskole frem for en heldagsskole.
 

Giv ansvaret tilbage!

af: Sara Brorson

Konservative

 

Giv ansvaret tilbage!
Vi mener i de konservative at det er vigtig med mere frihed og ansvar.
Vi ønsker en skole hvor børnene lærer noget og hvor alle kan være med, derfor synes vi det er godt med den nye skolereform at der kommer mere matematik og dansk, vi synes også at det er godt at engelsk starter i de tidlige klasser, engelsk er et vigtigt sprog for at danmark kan komme videre ude i verden.
Vi mener bare at de tvungen lektiecaféer, skal være frivillige for at forældre og børn for noget mere ansvar, og kan mærke at deres handlinger har konsekvens, for når børnene skal videre ud i verden er det vigtigt at de ved at man skal tage et ansvar. Det er også vigtigt for os, at børn skal have frihed til at vælge, hvilke aktiviteter de har lyst til at gå til. Og lære at prioritere hvad fritiden skal bruges til.
Så giv ansvaret tilbage til forældrene og børnene der hvor den høre til.

LEGO fyrer medarbejdere

Speeddating

af: Siw Riddersholm

d. 18/2 2015

 

Lego har lige fortalt til et pressemøde, at de har besluttet at lukke en del af sin produktion i Danmark.
De næste to og et halvt år, så vil 380 stillinger i Danmark blive nedlagt. Tilbage vil der stå en masse arbejdsløse, som enten skal få en ny stilling eller søge på en anden Lego fabrik i Danmark.
Det rammer hårdt på en masse familier, som har et medlem der arbejder for Lego. I morgen til debatmødet vil de forskellige partier komme med deres forslag om, hvad vi kan gøre for at rette op på økonomien.

af: Joachim Hedegaard

d. 17/2 2015

 

 

Alle organisationer og politikere var mødt godt op. Organisationerne fortalte om deres interesser og hvad de kæmper for. Politikerne var rundt og høre organisationerne og fik diskuteret om hvad de kunne gøre i fremtiden. Hver politiker havde ca. 2 minutter hos hver organisation, minutterne blev brugt fornuftigt. Efter mødet er organisationerne hver især samlet for at diskutere hvem de skal bakke op om.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vælgermøde

af: Joachim Hedegaard

d. 16/2 2015

 

Kristen Demokraterne

Som de første kom kristendemokraterne på talerstolen, det var Simon Fischer og Lord Michael. KD fik ikke særlig mange spørgsmål de kunne svare på, men når de fik en besvarede de den godt. KD går ind for at dagens Danmark skal vise mere næstekærlighed. De begrunder ikke deres svar men ønsker bare mere næstekærlighed. De går ind for at der ingen forfølgelse skal være i Danmark, og vi skal passe på hvis menneskerne som forfølger nogle ikke vinder, de siger ”ondskaben vinder, hvis vi frygter den”

KD går stærkt ind for et bedre miljø, de vil have mere genbrug, for der bliver simpelthen ikke genbrugt nok i deres øjne. En af deres store mærkesager er også at aborten er væk, de siger ” det er uetisk at dræbe”, de går heller ikke ind for aktiv dødshjælp, men siger at de går ind for passiv dødshjælp.

For at forbedre familiemiljøet vil de have at parterapi skal være gratis, fordi der er store økonomiske udgifter ved en skilsmisse, og dermed kan det ske at forældrene kommer frem til en god fælles løsning.

Jyllands-Posten giver dem en rating på 2/6

 

Konservative

De konservative starter ud med at snakke om heldagsskolen. Nymann og Brorson siger at de går ind for heldagsskolen, og syntes at der skal være frivilige lektiecafeer i skoletiden. De mener også at man skal til at dyrke mere sport i skolen, dog uden argumenter, eller nogen fremtidige planer for det.

De konservative vil forhindre at terrorangreb, som det der lige er sket i København finder sted. De siger de vil have meget mere politi så ingen folk skal være usikre ved at bo i Danmark.

 

 

 

Konservative vil have sænket skatten så vi kan få skabt noget arbejdspladser. De vil have flere iværksættere i Danmark, for de mener iværksættere er Danmarks fremtid. De mener at arbejderne skal have ret til at beholde deres penge, men stadig betale en smule i skat.

 

Venstre

Venstre starter rigtig godt og solidt ud. De har styr på deres shit, og ved hvad de går ind til. Venstre havde nogle stærke holdninger, og gode argumenter. Venstre vil skabe flere arbejdspladser, ved at fjerne afgifter mener de at der vil blive skabt flere arbejdspladser, og det vil skabe vækst, i den danske økonomi. De blev også spurgt hvad de vil med deres indvandrerpolitik. De mener at vi tager flere flygtninge ind end vi burde. De siger ” Der er regler for hvor mange man skal tage ind i EU, vi overholder dem selvfølgelig, men tager i hvert fald vores del. Vi syntes vi tager lige nok ind, og vi burde lave nogle begrænsninger. I stedet for og få indvandrere fra øst, vil vi meget hellere have nogen fra vest”.

Dyrenes beskyttelse var også på banen, og havde nogle spørgsmål til hvad Venstres holdninger er til de danske dyr. ” Vi syntes vi skal beskytte dyrene, men de skal ikke komme i første række. Vi følger EU's regler og bliver ved med det”.

Venstre har også en skarp holdning til den kriminelle lavalder. De mener at den kriminelle lavalder skal sænkes til 12 års alderen. De mener dog ikke at de kriminelle i den alder skal komme i et ungdomsfængsel, men hvis de har gjort noget meget alvorligt skal det selvfølgelig have en slem konsekvens.

Jyllands-Posten giver dem en rating på 5/6

 

 

Arkivfoto

bottom of page